Tai saatoin minä tämän jo joku aikaisempikin päivä keksiä mutta asia tuli mieleen tänään töissä, kun tiedote turkistarhaajien eduskuntakäynnistä tuli Outin laatikkoon. Merkittävä oivallukseni siis liittyy siihen, että on puolueiden oma vika, jos ne nähdään kaikki samanlaisina.

Eduskunnassa käy harva se päivä jokin lobbauslähetystö. Viikon aikana saattaa käydä työttömät, kalastajat ja lasten iltapäiväkerhon puolustajat. Ilmeisesti jokainen puolue pyrkii aina lähettämään jonkin kansanedustajansa ottamaan lähetystöjä vastaan. Siellä ne jokaisen eri puolueen kansanedustajat sitten nyökyttelevät hyväksyvästi ja hymisevät muka kiinnostuneina. Ja luultavasti vieläpä vakuuttavat jokainen vuorollaan kuinka tärkeä juuri tämä asia on juuri meidän puolueelle.

Ei kokoomuslainen rehellisesti sano työttömien lähetystölle, mitä ajattelee eli menisivät laiskat töihin. Eikä vihreät sano kalastajille, että mitäs tapatte hylkeitä ja kalastatte kalat loppuun. Eikä meidän edustaja ala selittää, että kyllä ne lapset on ennenkin pärjänneet pari tuntia kavereiden kanssa ilman vanhempia.

No niin. Puolueet vaikuttaa kaikki samalta, kun äänestäjiä pelkäävät kansanedustajat yrittävät miellyttää kaikkia.