Aihetta on jo käsitelty muissakin blogeissa mutta on tämä jotenkin niin hilpeää, että pakko se on minunkin.

Hallituspuolueiden kansanedustajat Antti Kaikkonen (kesk), Säde Tahvanainen (sd), Satu Taiveaho (sd), Mikaela Nylander (r), Pertti Salovaara (kesk), Miapetra Kumpula-Natri (sd) ja Susanna Rahkonen (sd) tekivät syyskuussa talousarvioaloitteen opintorahan korottamisesta 15 prosentilla. Aloite oli eilen täysistunnossa äänestettävänä ja siellä he sitten kaikki äänestivät omaa aloitettaan vastaan. Hirmu näppärää!  

Opitusministeriön alaan tehdyistä talousarvioaloitteista keskusteltiin viime viikon perjantain täysistunnossa. Siihen istuntoon oli aloitteen tekijöistä vaivautunut paikalle vain edustaja Tahvanainen. Aiheesta käytiin myös hauskaa keskustelua. Muutamia poimintoja:

Päivi Räsänen /kd: "Arvoisa puhemies! Olen pettynyt siihen, että tästä salista puuttuu ed. Kaikkonen, joka muutama viikko sitten satojen opiskelijoiden edessä lupasi taistella loppuun saakka, viimeiseen saakka, opintorahan korottamisen puolesta. (Ed. Pulliainen: Kaikki kaipaamme Kaikkosta!) Täytyy sanoa, että en ole tämän 12 eduskuntavuoteni aikana ollut vastaavassa tilanteessa, jossa hallituspuolueiden edustajat Kaikkonen, Rahkonen ja Nylander olisivat niin vakuuttavasti luvanneet, tämän epäkohdan korjaamista. Siellä opiskelijat hurrasivat heille ja kiittivät jo etukäteen. Itsekin aloin uskoa, että hallitus on todellakin sopinut nyt tästä opintorahan korottamisesta.

Sen takia ihmettelen sitä, missä ovat nyt nämä nimeltä mainitut edustajat taistelemassa viimeiseen asti tämän asian puolesta."

Säde Tahvanainen /sd: "Opiskelijoiden tukea on kehitetty [tällä vaalikaudella] monelta osin, ja se on täällä tänään tullut esille."

Markus Mustajärvi /vas: "Kyllä minä ymmärrän edustajakollegoiden närkästyksen sikäli, että jos tehdään tämmöinen aloite, luulisi, että sitä ollaan täällä salissa jollain lailla puolustamassa, ja varsinkin, kun muistaa, että Suomen Ylioppilaskuntien Liitto käytti tätä propagandaa hyvin härskillä tavalla näiden edustajien hyväksi, eivätkä he ole täällä salissa, eivät näyttäytyneet edes eivätkä tietääkseni edes aktivoineet aloitetta."