Tänään on Maailman aids-päivä ja olen hiippaillut eduskunnassa kampanjan t-paita päällä. Paidassa lukee edessä hiv-positiivinen. Ruokalassa muutamat tuijottivat. 

Tänään siis käynnistyy Hiv-säätiön ja Aids-tukikeskuksen nuorille suunnattu kampanja Mistä sitä tietää... . Täällä järjestettiin tietoisku ja vetoomuksen luovutus kansanedustajille. Kaikista muista puolueista oli joku vastaanottamassa vetoomusta paitsi RKP:sta ja Perussuomalaisista. Parasta oli, kun kristillisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Merja Eräpolku pyysi, että kampanjassa painotettaisiin nuorille sitä, ettei tarvitse harrastaa seksiä ollenkaan. Koska ei olisi mitään hiv- tai aids-ongelmaa, jos tehtäisiin niin kuin kuuluu eli seksiä harrastaisivat vain aikuiset vakituisissa parisuhteissa.

Hauskaa päivässä oli myös se, kun tajusin, että samoja hommia täällä päädyn tekemään kuin kansalaisjärjestöaktiivina kaduilla. Seisoin aamulla pari tuntia Pikkuparlamentin oven suussa jakamassa sisääntulijoille ribboneita. Hyvää huomenta! Saisko teille olla ribbon? Juu, se on tämä aidsin vastainen symboli, kun tänään on tämä Maailman aids-päivä. Että tervetuloa sitten yhdeltätoista tuonne ykköskabinettiin tietoiskuun...