Huh. Ensimmäinen viikko kolmesta viimeisestä on hoidettu. Aika haipakkaa kyytiä ollut. Viikon kohokohta oli ehdottomasti Etelä-Suomen Vasemmistonuorten vaalikeikka Keravalla ja Notkea Rotta. Nepä oli vasta vekkulipoikia. Kerrassaan. Ja hyväkuntoisia! Hyppivät tasajalkaa melkein koko keikkansa ajan noin puolentoista metrin hyppyjä.

Olen myös hieman kateellinen helsinkiläisille ehdokkaille. Heidän kampanjointi on kyllä käsittämättömän paljon helpompaa kuin minkään muun piirin ehdokkaiden kampanjointi. Ei tarvitse helsinkiläisten ajella satoja kilometrejä ympäri vaalipiiriä säkkipimeydessä loskaisilla maanteillä sakeassa räntäsateessa.

Merkittävä tovi oli myös se, kun Tikkurilassa keskustelin erään vanhemman herran kanssa. Hän lupasi äänestää minua ja kysyi sitten, missä se on se äänestyspaikka, missä Vasemmistoliittoa saa äänestää. Meni hetki ymmärtää kysymys. Samaiselle herralle yritin myös selventää, miksi oululainen Martti Korhonen ei ole samassa ehdokasjulisteessa, missä minä olen. Niin sitä lankeaa pitämään monia asioita itsestään selvyyksinä...