Olen oppinut, että työeläkelakeja uudistettaessa on siirrytty työntekijämyönteisestä systeemistä työeläkeyhtiömyönteiseen systeemiin.

Luultavasti useimmat palkkatyötä tehneet ovat joskus saaneet Eläketurvakeskuksesta listauksen työsuhteistaan ja palkoistaan. Jos listauksessa huomaa virheitä tai puutteita, on niistä voinut tehdä tiedustelun ja eläkeyhtiö on selvittänyt, mistä on kyse. Tähän asti eläkeyhtiöt ovat yrittäneet selvittää kaikki tiedustelut oli kyseessä kuinka vanha työsuhde tahansa. Jos vuosikymmenten takaisia firmoja ei enää ole olemassa eikä asioita ole voinut siis työnantajalta kysellä, on työsuhteita rekisteröity työtodistusten perusteella ja palkat on arvioitu ja eläkettä kertyy.

Nyt on säädetty, että yli kymmenen vuotta vanhoja työsuhteita eläkeyhtiö ei enää saa tutkia. Jos vanhoissa työsuhteissa tai palkoissa on virheitä tai puutteita, pitää työntekijän itse todistaa kiistattomasti sekä työsuhde että sen aikana ansaitut palkat. Työeläkeyhtiö ei saa kysyä asiaa työnantajalta vaikka firma olisi edelleen olemassa ja tiedot edelleen firmassa tallella. Sen sijaan työeläkeyhtiön pitää kehottaa ihmistä itseään kysymään asiaa vanhalta työnantajaltaan.

Tulevina vuosina tuo selvittelykieltoaika tulee vielä vuosi vuodelta lyhenemään siten, että lopulta eläkeyhtiöt selvittävät korkeintaan viisi vuotta vanhoja työsuhteita. Vastuu työnantajan lakisääteisten velvollisuuksien valvonnasta siirtyy työntekijälle. Ja nyt käsi sydämelle, kuinka moni jaksaa nyt ajatella kymmenien vuosien päässä siintävää eläkettä. Kuinka moni on tullut vahingossa tai tyhmyyksissään heittäneeksi palkkakuitit, työtodistukset ja muut tositteet roskiin. Kuinka moni on hulttiotyönantajan palveluksesta lähdettyään jaksanut vaatia työtodistuksia ja palkkakuitteja voidakseen joskus tulevaisuudessa osoittaa, että työsuhde on ollut ja palkkaa tullut.

Uudistus on tietenkin eläkeyhtiöiden tehokkuusraportteja lukevien johtajien mieleen. Käsittelyajat lyhenevät ja tehokkuus paranee, kun entistä useammalle voi vastata, että voivoi, eipä selvitellä sun juttuja, kun olet myöhässä selvityspyyntösi kanssa.

Hassua tässä uudessa systeemissä on myös se, että ulkomailla asuville ei työsuhdelistauksia lähetetä lainkaan. Kaikkien pitäisi olla yhdenmukaisia lain edessä. Tässä kohtaa kuitenkin on ilmeisesti ajateltu tehdä poikkeus. Mitäs sitä sellainen ihminen eläkettä haluaisi, joka joskus käy ulkomailla hetken asumassa.

Kesätyöjargonin lisäksi voi harrastaa myös kesätyöbullshitbingoa. Keskeisiä bingosanoja ovat ainakin: asiakkuus, johtaminen, tulos, tavoite, kontaktipinta, prosessi, organisaatio, tietokanta, yhteistyö, kumppani, avainasiakas, toimintamalli, konversio, järjestelmä, ansiojakso, käyttöliittymä.

Pisteen saa myös edellisten yhdistelmistä. Asiakkuuden johtaminen, tulostavoite, yhteistyökumppani, kumppaniyhteistyö, prosessijohtaminen, käyttöliittymäkonversio, kontaktipintaorganisaatio jne. jne.